1-3 dages levering

Prisgaranti

Gratis fragt over 500,-

Træning i varme og højde

For mange atleter og motionister, går turen hver sommer sydpå til bjergrige egne i Alperne eller Pyrenæerne. Det gunstige klima og sommerferien skal udnyttes til oplevelser, træning og konkurrencer. Udstyret er trimmet og alt er klar til årets fedeste ferie!

Men der er nogle simple ting, som mange overser. Enten fordi de simpelthen ikke er klar over det, eller fordi de tror, at det kun er professionelle der har brug for at tage disse hensyn.

Lad os tage en cykelrytter som eksempel: De fleste ved, at det er vigtigt at drikke mere væske, når temperaturen stiger. Når du så samtidig skal cykle i timevis dag efter dag, og der kommer masser af højdemeter på Strava, så sker der noget med din forbrænding…

Den tørre luft og de højere temperaturer, gør at du sveder mere, og sveden fordamper langt hurtigere fra din krop end normalt. Med sveden forsvinder også vigtige mineraler og salte, som hjælper kroppen med at regulere væskebalancen, restituere muskulaturen, og sørger for normalt energistofskifte. Og hvad der overrasker mange, er at denne tendens forstærkes når du kommer op i højden.
Så hvis cykelrytteren kører op ad et bjerg, falder temperaturen typisk undervejs, men luftfugtigheden falder markant med højden, hvilket får kroppen til at forbrænde langt mere end han/hun er vant til. Det kan nemt snyde selv garvede atleter, der primært træner i fladere terræn herhjemme. Man tror måske fejlagtigt at det er temperaturen og intensiteten, der afgør, hvor meget man sveder. Men den tørre luft, og det faktum, at ens vejrtrækning bliver kraftigere i takt med den tyndere luft i højden, øger behovet for indtag af væske og elektrolytter.

Desuden må vi ikke glemme, hvor meget gavn du kan få af et tilskud af elektrolytter for at hjælpe din  restitution. Man vil jo altid gerne være klar til morgendagens tur, og de ømme stænger er ikke ligefrem noget man ser frem til. Men blandt andet magnesium og de øvrige mineraler og salte i et passende kosttilskud, kan gavne din restitution i stor stil. Tilfører du en passende mængde elektrolytter både før, under og efter træning eller konkurrence, hjælper du dine muskler til hurtigere at restituere. Din stofskifte normaliseres hurtigere, og dit nervesystem forbliver stabilt. Uro i benene og dårlig nattesøvn reduceres, og du mindsker risikoen for hovedpine og svimmelhed.

Herunder ser du et skema, der illustrerer hvor meget ekstra væske og tilhørende elektrolytter, der kræves når du er aktiv i de højere luftlag. Skemaet er sakset fra SaltStick, som er en af verdens førende producenter af elektrolyt-tilskud. De populære SaltStick’s kan findes her på Gaiasport.dk og findes både som kapsler med og uden koffein, og de smarte FastChews tyggetabletter.

Du kan også læse meget mere på SaltSticks egen hjemmeside her.

Rigtig god sommer!

high altitude training

Scroll to Top