1-3 dages levering

Prisgaranti

Gratis fragt over 500,-

Hvad er elektrolytter?

Hvad er elektrolytter?

Uanset om vejret er koldt eller varmt. Uanset om du er på en lang gåtur med hunden i skoven, eller om du kører det allesidste træningspas inden din næste Ironman. Uanset hvad, så mister du elektrolytter gennem din svedproduktion. Elektrolytter er de salte og mineraler, der findes naturligt i din krop, og som udskilles gennem f.eks. sved og urin.

Når du er aktiv, sveder du mere, og du mister en større mængde elektrolytter. Hvis du ikke tilfører din krop elektrolytter i form af kosttilskud, sportsernæring eller andre former for saltindtag, vil din ydelse og udholdenhed falde til et gradvist lavere niveau. Det er egentlig ganske simpelt, og denne viden går over 100 år tilbage, hvor man fandt ud af at arbejdsmænd bedre kunne holde til hårdt arbejde i varmt vejr, hvis de drak en saltopløsning.

I dag underbygger adskillige studier denne teori, og den største variabel er, hvor meget ekstra du har brug for at indtage. Det er selvfølgelig meget individuelt, og noget man uden en doktorgrad relativt nemt kan prøve sig frem til.
Ikke mindst takket være let håndtérbare og velsmagende produkter som f.eks. SaltStick Fastchews eller de næsten klassiske SaltStick Caps, enten med eller uden koffein. Er du mere til at indtage det i drikkedunken, finder der også tabs til opløsning, med lækker frugtsmag.
Disse produkter kan nemt indtages under og efter træning eller konkurrence, så du ikke risikerer at ramme muren før tid. At holde en korrekt og optimal væskebalance er ikke noget nyt – elektrolytprodukterne gør det bare nemmere at opnå.

Symptomer kan for eksempel være:
Stor tørst, trods at du har indtaget store mængder vand.
Svimmelhed.
Sløvhed.
Kramper.
Hovedpine.

 

Nattesved og -uro?

Nogle mennesker har en højere svedproduktion om natten end andre. De fleste har nok prøvet i perioder, at vågne op med nærmest gennemblødt sengetøj uden nogen åbenlys grund.
Der er selvfølgelig god grund til at overveje, hvad der kan være medvirkende til den øgede svedproduktion. Stress, sygdom og tusind andre ting kan påvirke din søvn.

Kosttilskud med elektrolytter kan selvfølgelig ikke helbrede noget, eller fjerne årsagen til svedproduktionen… Men alligevel giver det rigtig god mening at kigge den vej!
For det første vil du gerne have din væskebalance genoprettet og stabil, uden at skulle drikke adskillige liter vand. Der hjælper elektrolytterne. Din krop tilføres salte og mineraler som kalium, kalcium og natrium, og dine depoter fyldes på mere naturlig vis. Desuden indeholder for eksempel SaltStick produkterne også magnesium, hvilket gavner dit stofskifte, og ikke mindst gavner funktionen i dit nervesystem.
Magnesiumtilskud kan give din krop en tiltrængt ro, og hjælper simpelthen med at holde en stabil overførsel af impulser til hjerte og muskler! Magnesium virker også blodtrykssænkende og reducerer arterieflimren.

Hjerteforeningen rådgiver om magnesium her, og mange af de ting der er berørt i dette indlæg nævnes også i denne forbindelse.

 

Alle de produkter vi nævner i denne artikel er sikre og godkendte kosttilskud. Er du i tvivl, så kontakt din læge, eller rådfør dig med en diætist.

Scroll to Top