1-3 dages levering

Prisgaranti

Gratis fragt over 500,-

Ernæringsguide til løbere fra GU Energy Labs

SKABT TIL ALLE, DER BEVÆGER SIG.
Enhver løber ved, at en urolig mave er et godt løb eller konkurrences største fjende. Derfor er velsmagende, let spiselige og let fordøjelige energi- og hydreringsprodukter nøglen til god præstation.

FØR DU TAGER AFSTED
For løbere er hydrering et fuldtidsjob. Planlæg i forvejen og nip til væske med lette elektrolytter i løbet af dagen. (Lad være med at vente, og undgå at drikke store mængder vand, lige inden du skal ud at løbe).
Afhængigt af din træningsbelastning og miljø, bør løbere drikke mellem to til fire liter vand over en 24-timers periode.

UNDER TRÆNING
Vent ikke, indtil du er sulten eller føler dig lav på energi med at begynde at fylde brændstof på. Lav en plan for at være på forkant med din sult.
Hvis du løber i mere end en time, skal du medbringe nogle letfordøjelige kulhydrater som en energi gel eller energi chews. Spis en energi gel eller fire energi chews (én portion) cirka hvert 45. minut.

Husk, at du kan træne din tarm til at absorbere flere kulhydrater. Så brændstof under træning betyder, at din krop vil være klar til effektivt at absorbere dit brændstof på løbsdagen.
Væske er også vigtigt. Når du er dehydreret, lider din præstation (og du føler dig slatten). Hvis du træner i mere end en time, vil 400-800 ml vand i timen med elektrolytter holde dig godt tilpas.
Væsker hjælper også din mave med at behandle den mad og de kulhydrater, du indtager.

ORIGINAL ENERGI GEL – Se udvalget her.
De klassiske gels med et væld af naturlige smagsvarianter – både med og uden koffein.

ENERGI CHEWS – Se udvalget her.
GU du kan tygge! Velsmagende energivingummi til atleter.

HYDRATION DRINK TABS – Se udvalget her.
Elektrolytter – essentielt når du skal kontrollere din væskebalance.

LIQUID ENERGI GEL – Se udvalget her.
Samme energitilskud som en almindelige gel, men mere flydende og lige til at skylle ned uden vand.

KONKURRENCE
Find ud af, hvor depoterne vil være på ruten, så du kan planlægge hvad du skal have med. Hvis du ikke får nok vand fra depoterne, så tag noget med dig i en håndholdt flaske. Når du løber hårdt i et løb, er det endnu vigtigere at holde det simpelt med letfordøjelige kulhydrater. Medbring en energi gel eller en portion energi chews (fire stykker) for hvert 45. minut, du skal løbe.

Hvis du medbringer en håndholdt flaske, giver energidrik dig kulhydrater og væske på samme tid. Ellers kan du stole på depoterne for vand. Ideelt set inkluderer de væsker du drikker, elektrolytter (som fra Hydration Drink Tabs). Sigt efter at drikke 400-800 ml væske hver time. (Til reference har en typisk depot kop omkring 15 ml vand.)

ROCTANE GEL – Se udvalget her.
Samme energi, men endnu flere aminosyrer og elektrolytter.

ENERGY DRINK MIX – Se udvalget her.

ENERGI CHEWS – Se udvalget her.
GU du kan tygge! Velsmagende energivingummi til atleter.

EFTER
Fyld op med kulhydrater, protein og elektrolytter ASAP. Den bedste måde at kickstarte din restitution på er at genopbygge dine muskler, så snart du er færdig, ideelt set inden for 30 minutter.
ROCTANE Protein Recovery Drink er en måde at hurtigt (og lækkert) få 20 gram valleprotein, 30 gram kulhydrater og elektrolytter.
Vi vil gerne pointere, at når som helst er et godt tidspunkt for BCAA’er (alias forgrenede aminosyrer), som er byggestenene i proteiner og findes i din kost og i mange GU-produkter.

Husk, hvad vi sagde om hydrering … det er et 24/7 job! Fyld op på det, du har mistet af sved, og fortsæt med at drikke hele dagen. Løb stresser din krop, hvilket betyder, at du måske mangler vigtige næringsstoffer som magnesium, zink og D-vitamin.
Træning til et maraton eller andet løb kan også forstyrre din tarm, hvilket har stor indflydelse på dit immunsystem.

Kilde: GU Energy Labs

Scroll to Top